måndag 28 december 2009

KOKOSMUMS och MUMSMUMS;) 20 port



Ingredienser:

4 1/2 dl Strösocker

3/4 dl Florsocker

1 Äggvita

1 ½ dl Vatten, kallt

1 ½ msk Gelatinpulver

1 ½ dl Vatten, kokhett
GARNERING KOKOS: 5 dl Kokosflingor 1 msk Kakao
GARNERING MUMS MUMS: 500 g Blockchoklad, Ljus 20 Smörgås-Rån
Blanda strösockret, florsockret, äggvitan och det kalla vattnet i en skål.
Rör i gelatinpulvret i det heta vattnet. Tillsätt detta till sockerblandingen.
Vispa alltsammans med elvisp (ballong) i ca 30 MINUTER till en pösig smet.
Vispa med ganska hög hastighet, Hastighet 4 om den går mellan 1 och 8.
Blanda samman kokosflingorna och kakaopulvret. Siktadet om det är klimpigt.
Häll lite av det på bottnen av en långpanna,20x30 cm. Häll i smeten.
Strö över ett lager strössel. Låt smeten stå kallt tills den stelnat.
Skär den i bitar, ca 4x5 cm stora.
Doppasnittytorna i resten av strösslet tills bitarna är helt täckta runtom.
Lägg kokos-mumsarna på galler eller bakplåtspapper. Förvara dem svalt.

MUMS-MUMS; Kapa till smörgåsrånen till runda plattor, med hjälp av en pepparkaksform. Spritsa ut smeten på plattorna, som en vriden topp. Ställ dem i frysen en timme. Smält nu blockchokladen i mikrovågs ugn, eller i kastrull över ångbad. Doppa sedan toppen på mums mumsen i chokladen, och ställ dem på tork. Förvara svalt. De går utmärkt att frysas in.


Dessa är inte särskilt nyttiga- men himmelska! Mina favoriter- just nu står mina för kylning innan det är dags att dela upp och avnjutas. Jag har dock tänkt att spara dessa godingar till nyår. Wish me luck! De är jättelätta att göra.

Kram!

Inga kommentarer:

Saknar- Jacken min älskade hund.

Saknar- Jacken min älskade hund.

TÄNKVÄRT:

Att ta det första steget är den viktigaste delen av varje upptäcktsfärd, och utan tvekan den mest betydelsefulla
/ Platon